Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Radio] MPCforum!

Gość Maxikk

Radio MPCforum  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy chcesz aby powsta?o to radio?

• Tak
    • Nie mam zdania
      0
    • Nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś wpadłem na pomysł aby napisać tutaj tą sugestie co wy na to aby stworzyć radio? mianowicie radio mpcforum każdy znalazł by tam coś dla siebie kilka kanałów muzycznych umiliło by nam przeglądanie forum zaletą jest też to gdy radio stawało by się popularne firmy którym zależy na reklamie zgłaszały by się do nas i płaciły nam za puszczanie jingli :) a co za tym idzie zawsze było by kilka groszy więcej na utrzymanie forum pomijając temat dochodów... chyba każdy z was zamiast słuchać dennych stacji radiowych wolałby posłuchać właśnie radia mpcforum :) proszę o zamieszczanie komentarzy na pewno wspólnie dojdziemy do porozumienia proszę pytać o szczegóły będę odpowiadał na każde pytanie i udzielał info

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Były już takie pomysły i jak widać nic z tego nie wyszło z prostego powodu. Mianowicie ZAIKS. Za KAŻDE odtworzenie będzie trzeba zapłacić określoną sumę.

Opublikowano

2x up ZAIKS się nie czepia gdy nadajesz poniżej 128kbs licencje zdobyć jest łatwo przez pewien czas radio nadawało by z obniżoną jakością póki nie dali by nam licencji

3x up takie koszta mogę pokryć :) mi to różnicy nie robi , co do prezenterów ich łatwo znaleźć a wiadome że początkujących brać nie będziemy

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Radio nie jest wgrywane na serwer, więc co ma obciążać ? Radio internetowe -> pobierasz pliczek do odtwarzania np. w Winampie i się cieszysz.

Ja Neutral :)

Opublikowano

zważajcie też na to że cały dochód z radia pójdzie na utrzymanie mpcforum a wam nie pozostanie nic innego do roboty tylko słuchać :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Koszty radia na 50 słuchaczy legalnego to około 150 zł ;) (serwer+autopilot+zaiks)

No chyba że licencja gemma 1000 sluchaczy za 50 zł na trzy miesiące, lecz musisz mieć kogoś na zachodzie.

Ogólnie to czemu nie.

2x up ZAIKS się nie czepia gdy nadajesz poniżej 128kbs licencje zdobyć jest łatwo przez pewien czas radio nadawało by z obniżoną jakością póki nie dali by nam licencji

3x up takie koszta mogę pokryć :) mi to różnicy nie robi , co do prezenterów ich łatwo znaleźć a wiadome że początkujących brać nie będziemy

Nie czepia się jeśli nadajesz poniżej 48 kbps i dla rodziny lub bliskich znajomych a nie forum, poczytaj troche.

Me gusta.

Opublikowano

Mogę pomóc w wyborze stacji itp.

Jak coś to pisz na PW, to ci podam Gadu.

Co do pomysłu to Tak.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

zajmowała by się nim ekipa wyznaczona przez administratora forum 2x up licka gemma no problem :) jak pisałem wyżej serwery pod radio mam 9000 slotów :) autopilot darmowy bo wszystko na dedyku stoi :) co by w nim leciało? właśnie o tym jest mowa jakie kanały muzyczne byśmy zrobili ja bym proponował głowny czyli od komercji po electro house , kanał house rock hardstyle trance

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...